logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Bursitis i Quiropràctica

by | maig 23, 2022 | bursitis, Bursitis de l'espatlla, quiropràctica

La bursitis és un trastorn que afecta les bosses sinovials que es troben dins de les articulacions i que proporcionen amortiment entre els ossos, tendons i músculs. Les bursitis succeeixen quan aquestes bosses de líquid sinovial s’inflamen.

Els principals símptomes de la bursitis són: dolor, inflor i irritació de la zona afectada. La bursitis pot ocasionar-se en qualsevol de les bosses sinovials que posseeix el nostre cos. No obstant això, les zones més afectades solen ser l’espatlla, el maluc, el colze i el genoll.

Causes

La bursitis pot desenvolupar-se com a resultat d’un traumatisme, una infecció o a conseqüència d’una condició de salut preexistent.

Si les articulacions no estan ben alineades, no hi ha un bon (o correcte) lliscament intraarticular (tendó sobre os), augmenta el nivell de fricció i fa que les articulacions es freguin anormalment.

En la nostra vida quotidiana això pot succeir quan les articulacions realitzen moviments repetitius de manera freqüent: en fer les feines de casa o recolzar-se sobre els colzes en l’oficina per llargs períodes, per exemple.

Sempre que les articulacions, músculs i tendons pròxims a la bossa sinovial en concret estiguin sotmeses a un ús excessiu o que l’articulació en qüestió estigui mal alineada pot ocasionar-se una bursitis d’espatlla, colze, maluc o genoll.

PRIORITZI LA SEVA SALUT I VISITI REGULARMENT Al SEU DOCTOR EN QUIROPRÀCTICA

En el cas dels esportistes és molt freqüent per exemple la bursitis d’espatlla, ja que durant la seva activitat física han de portar a cap moltes repeticions movent els braços per sobre del cap o duent a terme rotacions. Un clar exemple seria en practicar natació, tenis o en el gimnàs.

La Quiropràctica és un dels tractaments més eficaços per a tractar la bursitis, ajudar a reduir el seu dolor i restaurar la seva mobilitat.

Mitjançant el tractament quiropràctic tractarem l’articulació afectada que dona lloc a una bursitis per a restablir la seva posició articular correcta, recuperarem el seu rang de moviment normal i reduirem el dolor d’una manera suau, fàcil i ràpida.

També verificarem que no existeixin altres patologies derivades en les àrees articulars pròximes, comprovant que existeixi una correcta alineació de les vèrtebres, que tractarem a causa de la seva relació amb l’articulació. És important que l’esquena gaudeixi d’un bon estat de salut general, prevenint que no tornin a aparèixer de nou les bursitis una vegada tractades.

El doctor en Quiropràctica avaluarà el rang de mobilitat inicial, el grau d’afectació general de l’articulació afectada i determinarà el tipus de tractament i la seva durada.

Un pla de tractament personalitzat serà elaborat i adaptat en funció de cada cas, del grau d’inflamació i de la progressió de la lesió fins al moment. Per això, és important fer-se una revisió mèdica com més aviat millor per a poder millorar en el menor temps possible i garantir la millor evolució del tractament.