logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Escoliosi i Quiropràctica

by | maig 23, 2022 | Escoliosi, quiropràctica

L’escoliosi és una curvatura lateral, anormal i progressiva de la columna vertebral, tant de la porció toràcica (central) com de la lumbar (part inferior). Entre un 2% i un 4% de la població sofreix d’escoliosi, amb una corba de més de 10 graus. Una corba inferior a 10è no es considera escoliosi.

Pot donar-se a qualsevol edat, encara que en general es desenvolupa en major grau durant l’adolescència, i és més comuna en les nenes. La majoria de les escoliosis es detecten entre els 10 i els 12 anys, però la deformació comença entre els 5 i els 8 anys.

En la majoria dels casos (el 80%) la causa és desconeguda; d’aquí ve que el seu nom científic sigui el d’escoliosi idiopàtica (idiopàtic significa desconegut).

El tipus d’escoliosi es classifica, segons el grau de desviació i l’edat en la qual apareix, en infantil o adolescent. Aquesta última és la més comuna; estadísticament, les persones que la pateixen no registren una incidència de dolor d’esquena major que la resta de la població fins a arribar a l’edat adulta.

Normalment, l’escoliosi tendeix a progressar mentre els ossos encara estan desenvolupant-se, especialment durant les estirades del creixement. En arribar a la maduresa òssia, aproximadament a divuit anys, deixa d’augmentar el grau de desviació o, si el fa, és ja a un ritme molt lleu.

PRIORITZI LA SEVA SALUT I VISITI REGULARMENT Al SEU DOCTOR EN QUIROPRÀCTICA

Els tractaments tradicionals inclouen aparells de suport, col·locació de vares o barres en la columna per mitjà de la cirurgia o l’ús de cotilles ortopèdiques correctives, dissenyats per a frenar el desenvolupament d’aquestes curvatures més que per a corregir-les.

Però cada dia són més els pares amb fills als quals se’ls ha diagnosticat aquest problema, que acudeixen a la consulta del doctor en Quiropràctica a la recerca de solucions menys invasives i més naturals.

 

Marc Bony D.C