logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Espatlla congelada Quin Tractament triar?

by | maig 23, 2022 | Capsulitis de l'espatlla, quiropràctica

La capsulitis adhesiva, també coneguda com a espatlla congelada, és una malaltia que pot afectar persones de qualsevol edat, però es diagnostica amb més freqüència entre els 40 i els 70 anys, predominantment en dones i afecta entre el 2 i el 5% total de la població.

Els pacients amb diabetis mellitus tenen cinc vegades més risc de capsulitis adhesivaque la població general i la prevalença es troba sobre el 13%. Igual que passa amb els pacients que pateixen hipotiroïdisme, que és significativament més alta que a la població general.

Aquesta capsulitis adhesiva és una malaltia inflamatòria que afecta els lligaments, tendons i músculs que treballen per a proporcionar suport, estabilitat i força a l’articulació de l’espatlla.

Les causes poden ser intrínseques (pròpies de l’espatlla, com a calcificacions o patologies en el maniguet rotador), extrínseques (malalties locals i que no provenen de l’espatlla, com a pinçaments o radiculopaties cervicals) o sistèmiques (malalties que afecten a tot l’organisme com les esmentades anteriorment: diabetis o trastorns en les tiroides).

Respecte a l’evolució, és una malaltia progressiva (pot anar empitjorant fins un o dos anys després de començar el procés degeneratiu). Comença amb una aparició de dolor lleu que va empitjorant amb el temps fins que, pel fet que es va creant nou teixit connectiu dins de l’articulació (denominat adherències) comença a dificultar el correcte moviment general de l’espatlla (sobretot en rotació externa i elevació). Llavors la càpsula sinovial, que és la que s’encarrega de lubrificar l’articulació, s’engrosseix i va perdent les seves facultats, comença a proporcionar menys lubricació i és aquí quan experimentarem un seriós trastorn de mobilitat.

PRIORITZI LA SEVA SALUT I VISITI REGULARMENT Al SEU DOCTOR EN QUIROPRÀCTICA

Mitjançant el tractament quiropràctic, mobilitzarem l’espatlla per a restablir-lo a la seva posició articular correcta, així ajudarem a recuperar el rang de moviment normal i a reduir el dolor.

També verificarem que no existeixin altres patologies derivades de la capsulitis adhesiva en les àrees articulars pròximes, controlant que hi hagi una correcta alineació cèrvic-dorsal i que l’esquena gaudeix d’un bon estat de salut general, prevenint que no torni a aparèixer de nou.

La Quiropràctica és un dels tractaments més eficaços per a tractar l’espatlla congelada, ja que mitjançant aquesta teràpia podem ajudar a reduir el dolor, millorar la mobilitat general de l’espatlla i recuperar el rang de moviment d’una manera indolora, fàcil i ràpida.

El doctor en Quiropràctica avaluarà el rang de moviment inicial, el grau d’afectació general de la patologia en la qual es troba el pacient i determinarà el tractament i la durada. Elaborarà un pla de tractament personalitzat i adaptat que dependrà del grau de dolor i de la progressió i inflamació que s’hagi produït fins al moment a causa de la malaltia.

Per això, és important avaluar el seu dolor d’espatlla com més aviat millor per a millorar en el menor temps possible i prevenir l’atròfia musculari possibles dolors cervicals o dorsals derivats d’aquesta patologia.