logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

La nova realitat: Teletreball, vida d’oficina i Quiropràctica

by | maig 23, 2022 | Cervicàlgia, Mal d'esquena, Mal de cap, quiropràctica

Una vèrtebra després d’una altra… El nostre ritme de vida i aquells repetitius gestos quotidians que afecten considerablement la salut de cadascun de nosaltres.

Començant per l’esquena: al voltant del 80% de la població sofreix de dolor d’esquena i de coll a causa d’una mala postura. Amb la quiropràctica pots recuperar-te per complet.

Els doctors en Quiropràctica no se sorprenen pel creixement exponencial dels empleats d’oficina que sofreixen problemes musculoesquelètics. Aquesta és una conseqüència directa del teletreball o del tradicional treball d’oficina. Implica que cada vegada ens moguem menys i ens plantem davant d’ordinadors que ens deixen encorbats sobre el teclat durant moltes hores consecutives.

El sorprenent és l’edat d’aquests pacients. A joves de vint-i-tants anys ja se’ls diagnostica dolor crònic i problemes de mobilitat. Diagnosticar problemes d’hèrnia discal, pinçaments o lumbàlgia en pacients majors de trenta anys és cada vegada més freqüent.

No obstant això, tots ells agraeixen poder recórrer a la quiropràctica per moltes raons, però la que més els convenç és que realment funciona!

El cuidat quiropràctic alleuja o elimina els símptomes en restablir l’alineació adequada de la nostra columna i tractant el problema des de la seva arrel. Molts pacients experimenten un alleujament immediat des de l’inici.

Postures incorrectes

La major part del dolor que experimenten els empleats d’oficina es deu a una mala postura. Amb l’arribada del teletreball, aquest problema s’ha incrementat.L’altura de l’ordinador no és la correcta, la cadira no és l’adequada i, per tant, les postures que adquirim són molt perjudicials.

Per a agreujar la situació se suma l’ús de telèfons i tauletes. Ens porten a assumir una posició prolongadament encorbada. Postura antinatural per a la qual el cos humà no va ser dissenyat.

Patologies i trastorns per males postures

Hi ha una sèrie de malalties relacionades amb una mala postura. Algunes són fàcilment imaginables, unes altres semblen tan alienes a la nostra postura que ens sorprenen:

· mal de cap · tendinitis · lumbago · dolor de coll i/o cervicobraquiàlgia ·dolor d’esquena · hèrnia discal ·pinçaments · marejos · fatiga

Una curvatura anormal de la columna vertebral o desalineada no sempre causen dolor, però poden anar incubant altres trastorns que al llarg del temps poden desembocar en problemes de salut severs o irreversibles.

Identificar la veritable causa d’un dolor o malestar específic és la principal tasca del quiropràctic.

Consells útils

Recorre a la quiropràctica tan aviat com el trastorn comenci a manifestar-se. Abordar immediatament el problema des de l’arrel evita que es torni crònic o incapacitant. L’objectiu és obtenir una correcta i completa funcionalitat de la columna i, per tant, de tot el nostre cos.

La salut és una relació entre un mateix i el nostre cos; no la desatenguis i cuida-la.