logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

La Quiropràctica i l’embaràs

by | maig 23, 2022 | embaràs, quiropràctica

La Quiropràctica pot ser de gran ajuda tant durant l’embaràs com després. El doctor en Quiropràctica intervé per a ajudar a la futura mare assegurant-se que el cos pugui adaptar-se sense dificultat als constants canvis experimentats durant els nou mesos d’espera.

Els canvis fisiològics i endocrinològics que es produeixen en tot el cos de la dona durant l’embaràs són summament importants. Tenen la finalitat d’adaptar-se i donar resposta a totes les modificacions del seu cos que tindran lloc durant tot el període de gestació del seu bebè.

El bebè és una unitat de cos i ment, soma i psique, com ho demostra la coordinació dels circuits sensoriomotors i l’originalitat amb la qual respon als estímuls intra i extrauterins. Per això, és important arribar al part (sigui aquest un part naturalo per cesària) en plena forma, en les millors condicions físiques i psicològiques possibles.

Eliminar l’estrès de la medul·la espinal promou un cos sa d’endins cap a fora

Des de les primeres setmanes de gestació, la futura mare pot sentir dolors a les cames, que apareixen amb major freqüència a mesura que avança l’embaràs. Així mateix, la sobrepressió abdominal i la posició del bebè pot comprimir les arrels nervioses de la zona lumbar i del sacre, produint múltiples dolors.

L’augment de pes natural canvia les curvatures naturals de la columna vertebral i la pelvis també tendeix a eixamplar-se. Sovint, aquests canvis completament fisiològics treuen a la llum problemes preexistents que apareixen sobtadament en l’embaràs, per exemple, problemes de cervicàlgia (dolor de coll) i dolor d’esquenao problemes de ciàtica.

Els estudis clínics han demostrat els efectes positius de la Quiropràctica durant l’embaràs.

Estudis clínics sobre l’atenció quiropràctica durant l’embaràs han evidenciat que és altament efectiva en els canvis fisiològics i endocrinològics esmentats anteriorment.

Especialment, durant el tercer trimestre, aquesta teràpia no invasiva pot brindar-li a la dona més comoditat i potencialment reduir la quantitat d’analgèsics necessaris durant el part. Fins i tot, prevenir símptomes de nàusees, reduir el temps de part, alleujar el dolor d’esquena i articulacions o prevenir una possible cesària.

Durant el part, la columna vertebral de la dona sofreix un estrès especial. Fins i tot, sovint experimenta tensió postpart en la pelvis, l’esquena i el coll.

El tractament quiropràctic s’adapta sempre a les condicions de la dona i a l’evolució de l’embaràs podent alleujar aixíaquestes molèsties i ajudar la futura mamà a recuperar una millor forma física.