logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Quiropràctica i depressió

by | maig 23, 2022 | depressió, quiropràctica

La depressió és un trastorn emocional que es produeix per una aclaparadora sensació de cansament, falta d’energia, canvis en l’apetit, abatiment, inquietud, trastorns en el somni, tristesa i desinterès.

Per a la seva total seguretat ha de confiar la seva salut i la seva columna vertebral a un autèntic professional.

La depressió pot afectar de manera transitòria o permanent i influir en la manera com veiem la realitat. Així mateix, entorpeix el desenvolupament de les rutines del dia a dia i crea a vegades nous problemes de salut.

Generalment, aquest trastorn es tracta a través d’atenció psicològica, mitjançant la qual s’intenta reequilibrar la química cerebral i els nivells de serotonina per a reduir la simptomatologia. Moltes vegades aquest procés s’allarga en el temps i què passa si això no és suficient?

Per a continuar ajudant el nostre cos a regular-se i equilibrar-se tant a escala química com en l’àmbit nerviós, la millor eina que tenim és el cuidat quiropràctic, atès que ajudarà el seu cos a combatre millor l’estrès i la depressió mitjançant ajustos en la columna vertebral, que al seu torn millorarà la funció del sistema nerviós.

La manera en la qual el cos reacciona físicament davant un estímul agressiu es produeix a través del sistema nerviós central. Després que es produeixi l’estímul nociu el cervell, que és l’organitzador principal, envia un missatge a través de la medul·la que actuarà com a autopista principal per la qual es distribueix a la resta de la xarxa nerviosa, cap a tots els músculs i cèl·lules del cos.

A vegades, el desplaçament vertebral és degut a la somatització (les mesures que pren el cos per a reaccionar davant un estímul emocional nociu, que fàcilment poden crear contractures musculars, rigidesa articular i provocar subluxacions).

Les subluxacions pressionaran els nervis que passen entre les vèrtebres i produiran una disminució i interferència del pas de la informació nerviosa cap a la resta de l’organisme, creant un desequilibri tan químic i immunològic com neuro-múscul-esquelètic i, per tant, reduiran el rendiment general del cos.

PRIORITZI LA SEVA SALUT I VISITI REGULARMENT Al SEU DOCTOR EN QUIROPRÀCTICA

El doctor en Quiropràctica realitzarà correccions específiques, retornant el moviment natural de les vèrtebres i les restaurarà a la seva posició correcta.

Alliberarà la pressió que s’estava exercint sobre el nervi, facilitant l’homeòstasi del cos (autoregulació perquè l’ambient dins del seu organisme sempre sigui estable, especialment enfront de l’estrès quotidià) i reequilibrant la química del sistema nerviós, la qual cosa permetrà una millor adaptació davant els estímuls nocius que rebem diàriament i que perjudiquen el nostre cos i a la nostra ment.

El seu doctor en Quiropràctica valorarà l’estat del seu sistema neuro-múscul-esquelètic. A través del cuidat quiropràctic és possible recuperar una major vitalitat, millorar la qualitat del somni, un òptim benestar emocional i reforçar la tolerància davant l’estrès.