logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Osteoporosi Tractament Quiropràctic?

by | maig 25, 2022 | Osteoporosi, quiropràctica

Un dels problemes ossis més comuns experimentats per milions de persones a tot el món és l’osteoporosi.

A través del tractament quiropràctic es treballen i milloren múltiples trastorns del sistema nerviós i trastorns musculoesquelètics, com l’osteoporosi.

Els pacients amb osteoporosis tenen un major risc de fracturar-se el maluc, la columna vertebral i la nina. El primer signe d’osteoporosi per a moltes persones és un os trencat. Els ossos es tornen massa fràgils per a suportar caigudes, cops o simplement el pes del nostre propi cos durant els moviments quotidians: caminar, asseure’s, ajupir-se, escombrar i fins i tot un esternut o tossir podria ser la causa d’una fractura.

Viure amb osteoporosi és extremadament desafiadora, no obstant això, els pacients no han de perdre l’esperança, ja que és possible retardar o revertir els efectes de l’osteoporosi després de ser diagnosticada

La importància de la densitat òssia

  • Una vegada que s’ha determinat la densitat òssia, es pot implementar un pla de tractament i de prevenció. El tipus de cura que el seu quiropràctic li recomanarà dependrà en gran manera de la intensitat de la seva osteoporosi.
  • En qualsevol cas, a través dels ajustos quiropràctics és possible ajudar a estimular el creixement ossi. Així mateix, el seu doctor en Quiropràctica adaptarà el seu tractament en funció de la seva densitat òssia, millorarà la seva amplitud de mobilitat articular i flexibilitat, treballant també els teixits tous. D’aquesta manera enfortirem els músculs i teixits que envolten els ossos per a ajudar a estabilitzar-los i prevenir lesions.

Els resultats de l’estudi clínic Impact of Chiropractic Manipulation on Bone and Skeletal Muscle of Ovariectomized Rats,publicat per l’editorial científica Springer, donen suport a la noció que els ajustis quiropràctics poden millorar l’os osteoporòtic, almenys en part, en dirigir-se al múscul esquelètic. Les proves suggereixen que l’ajust quiropràctic podria exercir efectes positius en pacients osteoporòtics.

Els pacients amb osteoporosis també poden portar una vida activa i amb menys restriccions. Tingui en compte que contra més activa sigui la seva vida, més densitat òssia generarà.

No oblidi que el cuidat quiropràctic és un tractament complementari que ha de ser combinat amb el tractament mèdic convencional.

Consulti al seu quiropràctic per a posar en marxa la cura que millor s’adapti a les seves necessitats.