logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Tractament per a l’artrosi: confiï en la Quiropràctica

by | juny 4, 2022 | Artrosi, quiropràctica

L’ajust quiropràctic és una gran eina per tractar l’artrosi o l’osteoartritis. A més de retornar la mobilitat a les articulacions, un ajust quiropràctic restableix l’alineació de les mateixes

En moure’s millor, la lubricació articular augmentarà; i el suport i el pes es distribuiran correctament sobre tota la superfície articular. A més, afavorirà un moviment lliscant i suau, sense frecs ni fricció articular, evitant així la inflamació i el desgast del cartílag.

Així mateix, és fonamental alinear la columna vertebral. En ajustar la columna vertebral, ens assegurem que hi hagi el mínim d’interferències possibles al sistema nerviós. La circulació sanguínia, que és controlada pel sistema nerviós, millorarà. Per això, una major lubricació de les articulacions i que es donin les condicions adequades, augmentarà la protecció del cartílag.

La importància del cartílag

Les articulacions del cos, tant les mans, com els genolls, els malucs o la columna vertebral, estan formades per dos ossos que s’uneixen entre si gràcies als lligaments i a una càpsula articular. Dins la càpsula, el cartílag és un teixit similar al cautxú i cobreix ambdós extrems de l’os.

Amb el líquid sinovial (oli articular) que omple la càpsula articular, el cartílag protegeix i facilita un lliscament òptim entre els dos ossos, a més de servir com a amortidor. El cartílag és un teixit elàstic, amb una superfície fina i llisa col·locada sobre l’os per evitar-ne el desgast quan s’articula un os sobre l’altre.

Beneficis de la Quiropràctica en el tractament de l’artrosi

• Redueix i retarda el desgast prematur del cartílag que cobreix l’articulació.

• Preveu l’aparició d’episodis aguts de dolor i d’inflamació.

• Una columna alineada i lliure de subluxacions. D’aquesta manera obtenim una postura correcta, cosa que disminueix la pressió excessiva a la zona afectada, retornant una bona repartició de càrrega.

Després d’una exploració neurològica i estructural completa de columna, pelvis i articulacions, el seu quiropràctic traçarà el pla de tractament més efectiu.

El tractament per a l’artrosi a través de la quiropràctica té com a objectiu reeducar el sistema nerviós, muscular i esquelètic per restablir un equilibri òptim i poder treballar en sinèrgia. De la mateixa manera, els exercicis d’enfortiment i els consells ergonòmics són útils i necessaris per controlar el dolor relacionat amb l’artrosi.