logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Escoliosi: tractament per a nens i adults

by | set. 12, 2022 | Escoliosi, La cura del vostre fill

En aquesta època de tornada al col·legi tan delicada, pares i fills estem tots amb ganes de tornar a un ritme de vida més normalitzat, que comporta obligacions i imposicions.

Aquestes influiran sobre l’esquena dels nostres fills i en condicionaran molt la vida d’adult.

De fet, el primer traumatisme important per a la nostra columna comença amb el naixement, prossegueix amb el suport de la posició del cap, aprendre a caminar i després les innombrables caigudes que l’acompanyen, el fet de portar càrregues inadaptades o en si mateix, l’estrès (sí, el mateix que els pares!). Tot això genera microdesequilibris que, acumulant-se en la seva infància, acaben generant males postures i dolors en el nen/a.

Durant l’adolescència els joves experimenten fases de creixement importants que poden crear trastorns del sistema muscular, nerviós i articular.

Per exemple, l’única cosa rellevant de la nova motxilla no és solament que sigui “cool” sinó saber com triar-la, portar-la i carregar-la. Si no és així, l’aparició de patologies tipus escoliosi es pot manifestar.

Portar aquesta motxilla mal ajustada i mal carregada arribarà a desalinear la columna i fins i tot deformar-la.

VISITI Al SEU DOCTOR EN QUIROPRÀCTICA SI SENT DOLOR O SI SOSPITA QUE TÉ UNA LESIÓ

També és important tenir en compte les hores escolars passades en la mateixa posició, asseguts, que imposen tensions excessives en les lumbars (la posició asseguda genera més pressió en la part baixa de l’esquena que la posició tombada o dempeus).

A més de les exigències escolars, els nens tenen en general activitats extraescolars que poden generar un estrès emocional prematur. Això sense comptar amb les noves tecnologies que acceleren la sedentarització. En lloc de jugar a l’exterior, cada cop més joves prefereixen quedar-se davant de l’ordinador o d’un altre dispositiu tecnològic (tablet, mòbil…).

La importància d’una revisió quiropràctica

Tots aquests factors creen tensions a la columna vertebral i repercuteixen sobre el seu correcte desenvolupament. Davant d’aquestes observacions, sembla evident que els pares han d’estar informats de la importància d’una valoració regular de la columna vertebral dels fills. Una columna sana constitueix un pilar sòlid al voltant del qual el nen/a podrà créixer de manera harmoniosa. No solament les dents han de ser examinats regularment, l’esquena també perquè a més no es reemplaça.

Tant els nens com els adolescents i adults poden patir mals d’esquena, coll, mandíbula, mals de cap, espatlles, genolls, cames … Per això és important assegurar-se del bon creixement i del bon desenvolupament de la coordinació muscular amb un examen quiropràctic i si cal, amb un tractament quiropràctic.

La Quiropràctica tracta de manera eficaç tots aquests problemes gràcies a ajustos mecànics, tècniques articulars i musculars suaus, naturals, eficaces i adaptats a les diverses edats (bebès, nens, adolescents). La Quiropràctica pot ajudar-los.