logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Any Nou, Esquena Nova

by | gen. 19, 2023 | Columna Vertebral, quiropràctica

Si bé l’ús de medicaments per al dolor i les injeccions de corticoesteroides són un tractament mèdic comú per a molts problemes articulars i musculars, la Quiropràctica també pot solucionar moltes malalties sense recórrer a l’ús de fàrmacs

Un quiropràctic pot ajudar a reduir la inflamació, a alliberar un nervi pinçat, a millorar el moviment, la força i la flexibilitat de la columna vertebral, brindant-nos la capacitat de sentir-nos millor.

La Quiropràctica

La Quiropràctica atribueix els problemes estructurals del cos a desequilibris entre articulacions i nervis; en particular els que afecten la columna vertebral, que són capaços de generar disfuncions en el nostre cos, especialment en el sistema nerviós central i perifèric.

Un trastorn en la columna pot interferir amb els nervis que surten del foramen intervertebral (obertura que es troba entre les vèrtebres).

El terme per a aquesta desalineació o bloqueig es coneix com a “subluxació”.

Això pot donar lloc a diversos símptomes com a dolor d’esquena, dolor de coll, dolor de cap, dolor d’espatlla, parestèsia en les extremitats, ciàtica i altres malalties vàries, més o menys greus.

La principal diferència que distingeix a la Quiropràctica d’altres professions de la salut és el denominat ajust vertebral. Un punt fonamental és entendre que la restauració del correcte estat de la columna vertebral és capaç de portar a l’organisme a un procés d’autocuració.

El tractament quiropràctic

El tractament quiropràctic , no sols és utilitzat per a tractar el dolor d’esquena, sinó que es dirigeix a totes les persones que sofreixen malalties causades per microtraumatismes, estrès i un estil de vida incorrecte.

Com que no fa servir teràpies farmacològiques, el tractament quiropràctic és per a tothom, incloses les persones amb sobrepès, les dones embarassades i els nens, sense contraindicacions.

Realitzar una revisió mèdica de la nostra esquena i prevenir o solucionar aquelles malalties que ens impedeixen rendir al màxim, només pot millorar la nostra qualitat de vida.