logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Fibromiàlgia: tractament natural quiropràctic

by | març 27, 2023 | Fibromiàlgia, quiropràctica

No existeixen anàlisis de sang, ni proves d’imatge (radiografies, ressonàncies magnètiques, etc.) que puguin detectar algun signe de fibromiàlgia

L’únic criteri de diagnòstic, a més de la presència de símptomes (dolor difús i migratori, fatiga crònica, sovint marejos i mal de cap) és la presència d’uns certs punts dolorosos on el metge pressiona.

Les proves sol·licitades són útils per a descartar altres patologies: un hemograma complet, la velocitat de sedimentació globular, factor reumatoide, proves especials de l’àrea immunològiques, perfil tiroidal, serologies per a descartar malaltia celíaca i proves per a descartar deficiència de vitamina D, entre altres.

Quan tots els exàmens mèdics són negatius, es parla de fibromiàlgia. Es confirmen les alteracions de l’equilibri d’uns certs transmissors del sistema nerviós central, però sense causa coneguda.

Davant la resistència dels medicaments a la malaltia, alguns reumatòlegs proposen una medicació a base de tiamina, magnesi, fosfocreatinina, salbutamol, triyodotironina i alprazolam, entre altres i segons els casos. Lamentablement, això no tracta la causa de la fibromiàlgia, sinó només algunes possibles conseqüències metabòliques de la malaltia.

Tractament natural quiropràctic per a la fibromiàlgia

A través de la Quiropràctica, analitzem l’estat del pacient en l’àmbit estructural, metabòlic i emocional.

En l’àmbit estructural, la nostra experiència demostra que les persones diagnosticades de fibromiàlgia tenen en realitat una tensió de la duramàter. La duramàter és una membrana que envolta el cervell i està unida a totes les sutures cranials, descendeix per l’interior de les tres primeres vèrtebres cervicals, fins a unir-se a l’articulació sacre-coccigeal.

L’experiència i la recerca demostren que el tractament quiropràctic, buscant i eliminant les interferències localitzades en el sistema nerviós que són degudes a desplaçaments vertebrals, és a dir, subluxacions a l’esquena; sovint poden resoldre els símptomes de la fibromiàlgia.

Com que no existeix un estat patològic, en investigar les causes i restablint una bona realineació vertebral eliminant aquestes interferències, el sistema nerviós es posa en condicions de funcionar de la millor manera possible.

Modificant aquests mecanismes i treballant amb l’organisme en lloc d’alterar artificialment la seva química, a través de l’ajust quiropràctic és possible restaurar el sistema nerviós deixant-lo lliure de subluxacions i interferències, d’una manera natural i indolora. El resultat, sens dubte, resoldrà molts desequilibris del nostre sistema nerviós i eliminarà o reduirà considerablement tota simptomatologia relacionada amb la inflamació i el dolor.