logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Com curar els espasmes musculars

by | abr. 25, 2023 | Mal d'esquena, quiropràctica

Pateixes d’espasmes musculars? És difícil comprendre quant debilitant poden arribar a ser els espasmes musculars crònics fins que no els experimentes.

Els espasmes musculars

La majoria de les persones experimenten el malestar produït per un espasme muscular en algun moment de la seva vida, no obstant això, algunes persones pateixen d’espasmes musculars crònics i persistents que els fan sentir completament incapacitats per a poder dur a terme qualsevol acció del seu dia a dia, afectant greument la seva vida laboral i a les hores de somni.

Un espasme és una contracció muscular involuntària i sobtada, la qual es tiba de manera ràpida i abrupte al múscul. Pot afectar a un o diversos músculs, i poden produir-se de forma aïllada o en seqüència.

Es distingeix entre espasmes tònics (intensos i prolongats) i espasmes clònics (intermitents, curts i ràpids). També existeixen els espasmes tònic-clònics, que combinen les característiques de tots dos tipus d’espasmes.

Curar els espasmes musculars

Fem sonar l’alarma.

Experimentar espasmes musculars amb freqüència no és gens normal i podria tractar-se d’una lesió greu amagada, que encara no s’ha diagnosticat.

Per a eliminar els molestos espasmes musculars és necessari fer una travessia de dues etapes.

En la primera etapa, és important saber què està provocant els espasmes musculars i així, poder atacar la malaltia des de l’arrel. En la segona etapa, entra en joc el sistema múscul-esquelètic, per a ajudar a prevenir els espasmes.

La contracció muscular espasmòdica pot deure’s a un gran nombre d’afeccions. La poden experimentar tants homes i dones de qualsevol edat. També la poden patir els atletes, persones actives o sedentàries.

Les causes més comunes són:

traumatismes, postures incorrectes, en asseure’ns o en dormir a causa de subluxacions vertebrals; hèrnia discal, cervicàlgia, torticoli, escoliosi, discopatia, artritis, fibromiàlgia, fins i tot en practicar exercici d’una manera incorrecta o de manera excessiva, d’alta intensitat o per romandre assegut durant llargs períodes de temps.

Aquestes són només algunes de les causes que poden provocar els espasmes musculars.

Tractament per als espasmes musculars

És aquí quan hem de recórrer al tractament quiropràctic per a eliminar o reduir considerablement, els problemes d’espasmes musculars crònics.

A través de la Quiropràctica és possible abordar i tractar les causes subjacents dels espasmes.

El quiropràctic pot ajudar-te a identificar algunes causes potencials en funció del teu historial clínic mèdic, estil de vida i la teva estructura múscul-esquelètica.

A través de l’ajust quiropràctic és possible eliminar totes aquelles subluxacions que en conseqüència creen o agreugen els espasmes musculars. 

Després de l’ajust, el pacient recupera immediatament una certa mobilitat i experimenta una disminució significativa de l’espasme i del dolor.