logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Beure poca aigua produeix mal d’esquena?

by | maig 14, 2023 | Mal d'esquena, quiropràctica

Entre cada vèrtebra de la nostra columna vertebral se situa un disc anomenat “disc intervertebral” que actua com un coixí, esmorteint els moviments de les vèrtebres i permetent-nos flexionar-nos i doblegar-nos al mateix temps que evita que els ossos freguin entre si. En el centre del disc, el nucli està també compost d’aigua.

Els nostres discos es rehidraten mentre dormim. No obstant això, només dormir no és suficient per a mantenir els nostres discos adequadament hidratats per a prevenir el dolor i la degeneració. 

En realitat, és molt difícil que els teus discos es mantinguin hidratats quan estàs en posició vertical tot el dia si a més no hi ha un bon paral·lelisme entre vèrtebres o existeix una mala alineació vertebral. Per això, és essencial centrar-se a beure suficient aigua.

Quan permetem que els nostres discos es deshidratin, aquests no poden proporcionar la seva funció, protecció i suport que necessita la columna vertebral.

Els nostres discos intervertebrals són vitals perquè absorbeixen l’impacte dels nostres moviments, protegeixen la columna vertebral del desgast i ens ajuden a mantenir-nos mòbil i amb una postura adequada.

L’aigua també manté les articulacions lubrificades, reduint els efectes de l’activitat muscular o d’esforços inesperats. També, el dolor d’esquena podria ser un indicador d’una infecció renal a causa de la deshidratació.

Hidratar-se per a evitar el mal d’esquena

Beu almenys dos litres d’aigua al dia:

  • Porta sempre amb tu una ampolla petita d’aigua.
  • Si et costa beure, afegeix llimona fresca, llima, menta, cogombres o altres opcions baixes en calories i sense sucre que facin que la teva aigua sigui més apetible.
  • Registra en el teu mòbil els gots d’aigua que beus al dia. Pots descarregar una aplicació que rastregi la quantitat d’aigua que estàs bevent diàriament i configurar recordatoris per a no oblidar-te.
  • Afegeix electròlits a la teva aigua en els dies d’entrenaments pesats.

Quan vagis al lavabo, para esment al color de l’orina, et permet obtenir un mesurament en temps real del teu nivell d’hidratació. Un color groc pàl·lid indica una bona hidratació.

Mal d’esquena i tractament quiropràctic

Si bé la deshidratació no és l’únic element pel qual apareixen els dolors d’esquena, si pateixes d’una desviació vertebral, d’una subluxació a l’esquena o d’una lesió discal a causa de la deshidratació, a través del tractament quiropràctic és possible revertir el mal causat.

Diversos estudis evidencien que els ajustos quiropràctics realitzats per un professional quiropràctic, són eficaços per a disminuir el dolor agut d’esquena i les protrusions discals.

Durant l’avaluació quiropràctica, s’identificarà l’origen del teu dolor d’esquena per a abordar el millor pla de tractament personalitzat.