logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Disfunció erèctil, clímax i tractament

by | juny 8, 2023 | quiropràctica

L’ansietat, l’estrès, la rutina o una simple falta d’atracció cap a la parella són sovint la justificació per a una impotència sexual entre els llençols

En canvi, en moltes ocasions el problema pot ser físic i no cal subestimar-lo. Aquest fet podria solucionar-se, en moltes ocasions, des de les primeres sessions del tractament quiropràctic.

En el cas dels homes, més precisament, la causa física podria ser el nervi que connecta l’aparell reproductor masculí amb el cervell, denominat nervi pudend, localitzat en els nivells S2, S3, S4 de la columna vertebral, a través del sacre i que descendeix per la zona del perineu.

Una mala postura, encreuar les cames, muntar massa amb bicicleta o accions similars a aquestes, poden provocar una contracció crònica dels músculs que envolten aquest nervi, causant irritació i inflamació i, en conseqüència, un mal funcionament.

En excitar-se, el cervell envia senyals a l’aparell genital masculí per a activar el mecanisme d’erecció, que consisteix en un augment del flux sanguini arterial cap als cossos cavernosos del penis, la qual cosa augmenta la seva grandària. A mesura que aquests cossos cavernosos s’inflen, comprimeixen les venes, disminuint el flux de sortida de la sang venosa.

Aquest mateix procés es produeix en el clítoris de la dona i en els mugrons de tots dos sexes. També per això, les dones sovint tenen dificultats per a aconseguir l’orgasme.

Tractament quiropràctic i nervi pudend

A través de l’ajust quiropràctic és possible alliberar el nervi pudend afavorint el flux sanguini cap al penis millorant l’erecció en el cas de l’home, i el flux sanguini al clítoris, afavorint la transmissió del plaer i l’orgasme, en el cas de la dona.

A vegades, són suficients poques sessions quiropràctiques per a desbloquejar el problema i notar ràpidament les millores.

La Quiropràctica ajuda tant físicament com emocionalment, ja que actua eficaçment en el sistema nerviós central i afavoreix el seu correcte funcionament. Al mateix temps, ajuda a reduir els estats de tensió i estrès en l’àmbit múscul-esquelètic.

A través de l’ajust quiropràctic es restableix principalment la transmissió normal dels impulsos neurològics entre el cervell i els òrgans afectats, gràcies a l’eliminació de les subluxacions.

Gràcies al tractament quiropràctic, la millora del funcionament del sistema nerviós augmenta la qualitat del senyal de retroalimentació de l’aparell genital femení i masculí cap al cervell.

L’enfocament quiropràctic permet, amb total seguretat, ajudar al pacient sense recórrer a fàrmacs després d’un acurat estudi de l’estat general de la persona, amb l’objectiu d’identificar l’origen del problema per a oferir-li una recuperació completa i duradora.