logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Fatiga crònica: Tractament natural quiropràctic

by | gen. 25, 2024 | quiropràctica

Sofreixes de dolors nocturns i dorms malament en general? Estàs sempre cansat i quan dorms bé, l’endemà al matí et sents encara més cansat que la nit anterior? Quines són les causes? Existeix un tractament?

La glàndula pineal és una petita glàndula amb forma de pinya que es troba en la base del cervell per damunt i darrere de la glàndula pituïtària. La seva funció més important és regular el nostre ritme circadiari. Per a fer això, la glàndula pineal allibera hormones en la sang.

La glàndula pineal

La glàndula pineal s’activa en la foscor i comença a alliberar melatonina, que és l’hormona més important alliberada per la glàndula pineal. Si no s’allibera suficient melatonina, no és possible gaudir d’un somni continu, podent provocar problemes d’insomni.

Quan per una raó o l’altra es modifica el bon funcionament de la glàndula pineal, es crea també una pertorbació de l’equilibri hormonal vital de l’organisme, especialment en les glàndules suprarenals. Aquestes són les glàndules que subministren energia al nostre cos. Això significa que:

En lloc de carregar les nostres bateries durant la nit, els nostres cossos s’esgoten quan la glàndula pineal no allibera les quantitats adequades de melatonina.

El resultat és un cansament molt fort al matí, fins i tot després d’haver dormit les hores suficients, mal de cap o d’esquena, entre altres malalties. El que origina fatiga crònica si el problema no es resol.

Altres causes de la fatiga crònica

En primer lloc, amb el canvi d’estació, quan canvia la quantitat de llum en l’ambient, el nostre cos i sobretot la glàndula pineal han d’adaptar-se al canvi.

Els problemes immunitaris o els traumes físics; problemes cranials, articulars, musculars, una lesió o una cirurgia; així com els traumes emocionals com la depressió, l’ansietat i l’estrès; són altres causes comunes que produeixen una falta d’energia permanent.

La fatiga crònica i el tractament quiropràctic

La Quiropràctica és una teràpia natural que tracta l’origen del problema i a més de restablir la malaltia, prevé futures disfuncions del nostre organisme.

És possible solucionar o millorar aquelles interferències que ocasionen fatiga crònica a través dels ajustos quiropràctics.

En general, els resultats són ràpids, amb una recuperació total de l’energia en pocs dies. En alguns casos particulars, és necessari realitzar més sessions per a poder restaurar la funcionalitat normal del sistema nerviós i múscul-esquelètic del cos.