logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Hèrnia discal: tractament no invasiu

by | juny 16, 2024 | quiropràctica

L’hèrnia discal és una condició comuna que afecta la columna vertebral i pot causar dolor intens, limitació de moviment i, en alguns casos, símptomes neurològics com parestèsies o debilitat muscular.

Aquesta condició ocorre quan part del disc intervertebral es desplaça fora de la seva posició normal, pressionant les arrels nervioses properes. La quiropràctica, coneguda pel seu enfocament no invasiu en el tractament de trastorns musculoesquelètics, ofereix una alternativa prometedora per a gestionar i alleujar els símptomes associats amb l’hèrnia discal.

Què és una hèrnia discal

La columna vertebral està composta per vèrtebres, entre les quals es troben els discs intervertebrals. Aquests discs actuen com a amortidors, proporcionant flexibilitat i absorbint els impactes durant les activitats físiques o els nostres moviments diaris. Una hèrnia discal es produeix quan el material gelatinós (nucli polpós) de l’interior d’un disc es trenca a través d’una zona debilitada de l’anell fibrós exterior, causant una protrusió o hèrnia discal.

Els símptomes d’una hèrnia discal inclouen dolor intens a la zona afectada, que pot estendre’s a les extremitats si l’hèrnia és a la columna lumbar o cervical; parestèsies a les extremitats degudes a la compressió nerviosa; debilitat muscular i limitació en el rang de moviment, especialment en inclinar-se o girar el tronc.

La Quiropràctica en el tractament de l’hèrnia discal

La quiropràctica ofereix un tractament per a l’hèrnia discal centrat a millorar la funció mecànica de la columna vertebral i reduir la pressió sobre els discs i els nervis afectats a través d’ajustos espinals per a restaurar l’alineament vertebral i millorar la mobilitat.

Aquests ajustos quiropràctics poden ajudar a reduir la pressió en el disc herniat i disminuir la compressió de les arrels nervioses.