logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

La Cervicobraquiàlgia

by | maig 23, 2022 | Cervicobraquiàlgia, quiropràctica

La neuràlgia cervicobraquial “o la ciàtica del braç” és una síndrome corrent associat a la inflamació del plexe braquial, una xarxa de nervis i gots localitzats en la base del coll fins al braç, passant per la part posterior de l’axil·la. Una lesió d’aquest plexe pot generar un hàndicap funcional puntual.

El terme de neuràlgia es refereix a una varietat de dolors relacionats amb la irritació d’un o més nervis. Aquests dolors es manifesten per sensació de cremada, de formigueig, de pessigolleig, d’espasme… Poden igualment sentir-se com un cop de ganivet o de descàrrega elèctrica.

Els símptomes més corrents de la cervicobraquiàlgia són un dolor agut i intens, així com permanent començant de l’espatlla cap al braç i que va empitjorant durant la nit. També es descriu com a símptoma una sensació de pesadesa o feblesa muscular del braç, un dolor irradiant quant als omòplats, formiguejos o pèrdua de sensibilitat en els dits. En alguns casos, maldecaps i vertígens poden acompanyar aquests símptomes anteriors.

En general, la cervicobraquiàlgia és unilateral (afecta només a un braç), la qual cosa la diferència de la mielopatia cervical, que és bilateral.

El principal origen en més del 80% dels casos de neuràlgia cervicobraquial és una disfunció cervical. En efecte, el bloqueig d’una vèrtebra accelera la degeneració de les articulacions vertebrals. Aquest procés degeneratiu pot causar problemes a escala de les facetes posteriors vertebrals (espondiloartrosis) o en el disc intervertebral (discopatia, hèrnia discal, discartrosi). L’expansió òssia (osteòfits o comunament anomenats “becs de lloro”) resultant és la causa de la compressió sobre l’arrel nerviosa.

PRIORITZI LA SEVA SALUT I VISITI REGULARMENT Al SEU DOCTOR EN QUIROPRÀCTICA

És possible detenir aquest procés degeneratiu retornant la mobilitat vertebral a través d’un ajust quiropràctic.

El quiropràctic estableix el diagnòstic juntament amb els antecedents mèdics del pacient, la descripció dels símptomes i l’examen físic. En cas de dubte o per a valorar l’abast de la lesió es pot sol·licitar una confirmació per imatge mèdica (ressonància o TAC).

Al final del diagnòstic, el quiropràctic proposarà un pla de tractament adaptat i basat en ajustos vertebrals. Aquest pla variarà en funció de l’evolució pròpia del pacient, del tipus de dolor (agut o crònic) així com dels altres símptomes descrits anteriorment.