logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Fuetada cervical: tractament quiropràctic

by | maig 21, 2023 | Cervicàlgia, Cervicobraquiàlgia, Columna Vertebral, Mal de cap, quiropràctica

La fuetada cervical es refereix al recorregut traumàtic que pateix el cap quan, per exemple, durant una col·lisió automobilística, el cos surt violentament cap endavant i, com a conseqüència, el cap surt sobtadament cap endarrere i de nou, durant la desceleració, cap endavant

Les lesions derivades d’aquesta mena d’accident són de diferent naturalesa i gravetat. Afecten principalment els músculs, lligaments, discos intervertebrals i, en casos extrems, a les vèrtebres i a la medul·la espinal.

La fuetada cervical no sols es produeix en accidents de trànsit. També pot ser conseqüència de col·lisions en la pràctica d’uns certs esports, de caigudes i de traumatismes directes al cap (el crani).

Símptomes de la fuetada cervical

Els símptomes i malalties més comunes són:

tensió muscular, dolor de coll, mal de cap, dolor en l’articulació temporomandibular (mandíbula), marejos, nàusees, espasmes cervicals, radiculopatia amb dolor i irradiació en l’espatlla, braç, colze, mà i en alguns casos, també símptomes psicològics com a ansietat, depressió o irritabilitat.

Tractament quiropràctic per a la fuetada cervical

La Quiropràctica és eficaç en la recuperació davant una fuetada cervical perquè:

  • En primer lloc, no sols actua sobre els símptomes, sinó que treballa sobre l’arrel del problema.
  • El quiropràctic realinea les vèrtebres que poden haver-se desplaçat, controlant no sols el coll, sinó tota la columna vertebral a partir de la pelvis (l’esquena també es veu implicada en el cop del traumatisme automobilístic).

Es produeix moltes vegades un desplaçament de la pelvis i de la columna dorsal o lumbar, per la qual cosa cal tractar les subluxacions en aquestes estructures amb la finalitat de tornar a posar el cos en eix, perquè pugui curar-se. D’igual manera, s’identifiquen i eliminen els bloquejos residuals i es reequilibra la musculatura de les estructures del coll.

A través del tractament quiropràctic, de la realineació vertebral i en recuperar la correcta corba cervical fisiològica, els temps de recuperació davant una fuetada cervical són significativament més curts.

Quan el sistema nerviós està lliure d’interferències gràcies a l’ajust quiropràctic i, per tant, a una adequada realineació vertebral, la regeneració cel·lular dels teixits danyats i inflamats també es produirà més ràpidament.

De la mateixa manera, el doctor en Quiropràctica pot ajudar al pacient a millorar els seus mals hàbits posturals per a impedir possibles recaigudes.