logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Tractament per a la Protrusió discal i la Quiropràctica

by | ag. 12, 2023 | Protrusió Discal, quiropràctica

Una protrusió discal és el bombament del disc intervertebral de la columna vertebral. En la columna existeixen uns discos que actuen com a amortidors davant la força que fan les vèrtebres en articular entre si. Aquests discos serveixen per a evitar que dues vèrtebres puguin tocar-se.

Quan té lloc una protrusió discal és possible que el disc lesionat pressioni un dels nervis que recorren la columna i això, igual que quan una càries arriba a la dent i toca el nervi, causa molt dolor en la seva fase inflamatòria.

La protrusió discal pot produir dolor al llarg de l’espina dorsal, ja sigui en la seva zona cervical, dorsal o lumbar. Això pot ocasionar dolor irradiat cap al braç o cap a la cama, fins i tot causar formigueig o entumiment en braços o cames, feblesa muscular o sensació de fallada en caminar.

Per exemple, una protrusió cervical pot originar una sensació d’opressió o dolor al voltant del cap causant inestabilitat o mareig.

Una mala posició pelviana augmenta la fricció intervertebral,gastant amb més facilitat el disc intervertebral, creant discopaties, protrusions i hèrnies discals.

Les males postures també poden influir sobre la salut dels nostres discos: treballs que requereixen aixecar pes, de tipus repetitiu o fins i tot, una mala posició enfront de l’ordinador pot col·laborar o ser responsable de l’aparició d’una protrusió.

La Quiropràctica és un dels tractaments més efectius per a tractar les protrusions discals perquè actua directament sobre la columna vertebral, alleujant així la pressió sobre el disc afectat.

L’aconsegueix mitjançant ajustos manuals molt precisos i amb l’ajuda d’una tecnologia capdavantera basada en l’ús de l’última generació de lliteres electrohidràuliques específiques procedents dels Estats Units.

Aquestes lliteres ajuden tant en el procés de restabliment de les vèrtebres a la seva posició correcta, com en la correcció de la falta de mobilitat i en l’alliberament del dolor causat pel pinçament que es produeix en el nervi.

D’igual manera, és molt important reequilibrar la pelvis perquè es distribueixi millor el pes corporal i perquè les curvatures vertebrals tinguin una millor base per a sostenir-se. D’aquesta manera, el doctor en Quiropràctica restableix la funcionalitat de la nostra columna d’una manera precisa i indolora. És així que previndrem la degeneració dels discos i mantindrem una columna flexible i sana.

Es requereix, finalment, assenyalar la importància de diagnosticar una protrusió discal a temps. Si després de diversos dies el dolor no disminueix, aquest pot cronificar-se i transformar-se en una hèrnia discal. És per això que un diagnòstic precoç és tan rellevant.

El doctor en Quiropràctica avaluarà i analitzarà les proves mèdiques aportades per a localitzar la causa que ha provocat el desequilibri neuro-múscul-esquelètic en el seu cos.