logo-quiropractica-barcelona-nuevo-shadow-w200

Quiropràctica i defenses immunitàries

by | maig 23, 2022 | quiropràctica

Quins són els beneficis del cuidat quiropràctic per a pujar les seves defenses immunitàries?

Els beneficis del cuidat quiropràctic són nombrosos. Alguns d’ells poden incloure la reducció del dolor en les seves articulacions, esquena o maldecaps. Uns altres inclouen un augment de la mobilitat general i atorguen un millor equilibri, coordinació i energia.

No és normal o saludable que una persona tingui molèsties o dolor, sigui aquest habitual o passatger. Fins i tot emmalaltir diverses vegades en pocs mesos pot ser un signe d’alarma per a cuidar la seva esquena o controlar la capacitat del seu sistema immune. Una persona pot estar malalta sense presentar símptomes clars, per exemple el 35% dels atacs al cor ocorren de sobte i sense senyals d’avís. Això ens demostra la importància de realitzar controls periòdics de salut preventius.

Com pot la Quiropràctica millorar el seu sistema immunitari?

Amb anys de recerca, ens hem adonat que els virus no ens amenacen a tots per igual i que un sistema immunitari saludable pot repel·lir més fàcilment a la majoria dels invasors. El sistema immunitari ens protegeix de malalties com la grip així com de qualsevol altre virus o bacteri i s’esforça per fer que ens recuperem aviat quan emmalaltim.

Durant una resposta immunitària el cervell i el sistema immune es coordinen com si fossin el general d’un exèrcit ordenant a les seves tropes, així que si no funciona bé el sistema nerviós (cervell) l’immunitari tampoc el farà.

Les subluxacions tenen causes múltiples a causa de mals hàbits posturals (en la vida quotidiana, en el treball, durant el somni, etc.). L’estrès o l’envelliment són també factors de possibles subluxacions.

La funció del doctor en Quiropràctica és detectar i corregir els bloquejos vertebrals (anomenats complex de subluxació vertebral) que s’originen com a resultat de l’aixafament que es produeix en les arrels nervioses en reduir-se l’espai que existeix entre dues vèrtebres. Això causarà interferències en la transmissió del missatge nerviós, afeblint el sistema immunitari. Atès que el sistema nerviós controla totes les funcions del cos, inclòs el sistema immune, és important restituir les vèrtebres a la seva posició natural perquè el sistema nerviós recuperi el seu funcionament correcte i ajudi el nostre cervell a controlar el que passa en la resta del cos. Per tant, un bon cuidat quiropràctic pot tenir un efecte positiu en el sistema immune i pujar les nostres defenses immunitàries i fer-lo reaccionar de manera més ràpida i eficaç.